Om Vox Aros
 

Image

  Vox Aros foran Neuschwanstein 2005. 

 

Vox Aros er et professionelt arbejdende mandskor, hvor sangere fra hele landet og herrerne fra en lang række af Danmarks fremmeste blandede kor har mulighed for på højt niveau at deltage i adskillige årlige projektaktiviteter. Bredden og den geografiske spredning af korets medlemmer nødvendiggør en projektstruktur, der dog kontinuerligt og uden ophør har fundet sted siden 2003.

Koret arbejder projektbaseret og uden fast dirigent og ser det som sit erklærede mål og sin musikalske forpligtelse at udbrede kendskabet til det herhjemme ofte oversete repertoire for mandskor.

Aktiviteterne er steget i omfang og seriøsitet i løbet af korets levetid, idet Vox Aros dels har tilstræbt en løbende kunstnerisk udvikling såvel som opnået status for efterfølgelse, idet koret var inviteret som gallakor ved Dansk Sanger-Forbunds (DSF) Landsstævne den 28. og 29. maj 2010 i Sønderborg 2010.

Koret har udover sin hjemlige koncertaktivitet, turneret i Tyskland/Liechtenstein (2005), Frankrig (2007), Holland (2009) og i 2008 vundet 1. pris (guld) ved den 1. Internationale kor konkurrence i Guanzhou, Kina ("The First Guangzhou Xian Xinghai Cup Choral Competition" i Guangzhou, Kina). Koret har udgivet sin egen CD Vox Aros (2008) samt medvirket på CD udgivelsen ”Carl Nielsen: Kantater, Dir. Bo Holten, Aarhus Symfoniorkester, Den Jyske Operas Kor, Vox Aros” fra 2009 - en udgivelse, der vandt P2 Prisen 2010 i kategorien ”Årets Danske Vokaludgivelse”.

For tiden arbejder koret med moderne dansk mandskorsmusik og i den anledning har Ib Nørholm i 2010 komponeret et nyt værk til koret "Love's Philosophy" (Opus 110).

I april 2011 deltog Vox Aros i Carl Nielsen Masterclass i Guanzhou, Kina som del af et større dansk kulturfremstød.

Vox Aros udgav i 2014 CDen "Great Danes" med 27 world premiere recordings af samtlige, hidtil uindspillede og sjældent opførte værker komponeret for mandskor af Vagn Holmboe, Per Nørgaard, Ib Nørholm og Pelle Gudmundsen-Holmgreen.

I 2015 drog koret på koncertrejse til Letland. 

I 2017 forventer koret at deltage i Nuuk Nordisk Festival på Grønland udover at markere 500 året for reformationen ved en række koncerter, hvor C.E.F Weyses "Reformationskantate" for mandskor opføres.

Koret arbejder sideløbende med at indspille hidtil ukendte værker for mandskor af kendte og velrenommerede danske komponister..

 
Image
Vox Aros til korkonkurrence i Guangzhou, Kina 2008.

 

 
Aktuelt
Nytårskoncert i Ledøje-Smørum Musikforening
Smørum Kulturhus,
Flodvej 68,
2765 Smørum
 
Nytårskoncert kl 15:00 med VoxAros under ledelse af Uffe Most.