Dirigent
Image

Dirigent Uffe Most

Uffe Most (f. 1958) er uddannet som pianist og dirigent ved konservatorierne i Århus og Hannover og er i dag ansat som leder af Odense Musikskole.
Uffe Most har i i årene 1987-2007 været fast dirigent for Akademisk Kor Århus. Uffe afsluttede i 2007 sit virke i Akademisk Kor Århus med en 20-års jubilæumskoncert.
Uffe Most er også aktiv som komponist og arrangør, og såvel Aarhus Studenter-Sangere som Akademisk Kor Århus har uropført flere af hans værker.

I 1992 blev Uffe Most hædret med komponistprisen ved korkonkurrencen i Kalundborg, og i 1993 modtog han dirigentprisen ved den 4. internationale korkonkurrence i Budapest. 

I marts 2002 blev Uffe Most udnævnt til gæsteprofessor ved musikinstituttet på Universitetet i Shaoxing, Kina.

Fra 2005-2006 har Uffe Most opholdt sig i Kina som gæsteprofessor ved Shanghai Conservatory of Music og Shaoxing University Music Department. 
Undervisningen omfatter posten som dirigent for Shanghai Conservatory of Music Girls Choir og Shaoxing University Choir samt varetagelse af undervisning i kor- og ensembleledelse, musikhistorie- og musikanalyse og masterclasses i fortolkning af vestlig musik.

Aktuelt