Cd-anmeldelse, Optakt, april 2009

Anmeldelse af cd 'Vox Aros' bragt i Optakt, april 2009.

"Nogle af landets bedste mandlige korsangere har slået sig sammen i et mandskor med ambitioner. Der er nemlig mange gode værker der aldrig bliver opført herhjemme fordi det kniber med niveauet hos de fleste danske mandskor. Vox Aros (”Århus’ stemme” på latin) viser på sin første cd hvilket repertoire det drejer sig om.
Her er nogle af det 20. århundredes førende vokalkomponister - Britten, Poulenc, Nystedt – der udnytter et mandskors særlige, tætte klangkvaliteter. Dertil det mere traditionelle nordiske repertoire, sunget på en forfriskende måde. F.eks. bliver Griegs studenterfanfare Sangerhilsen opdateret til let, lys korkultur af de moderne unge storbymænd.
Vox Aros er et mandskor uden konkurrenter i Danmark. Men kig bare til Sverige, og oplev 150 års seriøs og usvækket tradition for mandskor og en enorm bredde i antallet af sangere. Sære kulturelle forskelle har gjort at det ikke forholder sig sådan i Danmark, og derfor er mandskormusik herhjemme noget der skal ud af nichen. Det sørger Vox Aros for med en cd som er for alle der kan lide kormusik, ikke bare mandskormusik."
- Jens Cornelius, Optakt, april 2009.

Hele april nummeret af bladet Optakt kan findes her.

Aktuelt